Julia Lindblom.

S-K-Ä-R-P-N-I-N-G

Publicerad 2011-08-27 05:28:01 i Utbytesstudent USA 11/12,

Tack för den enorma responsen i förra inlägget, verkligen! Jag vet att ganska många av mina vänner där hemma läser min blogg .... men inte sjutton har ni kommenterat nått eller!!!!!! Så nu får ni ta er i kragen och kommentera, för om ni vill att jag ska fortsätta uppdatera får ni allt hjälpa till!

EN MÅNAD!

Publicerad 2011-08-26 02:09:09 i Utbytesstudent USA 11/12,

Idag har jag vart här i en månad. Det känns som att jag vart här hur länge som helst samtidigt som det har gått så himla snabbt! Den här veckan har vart otroligt jobbig, med hemlängtan och allt + att jag är halvt sjuk just nu. Jag får ta tabletter som är lika stora som min tumme (jag skojar inte), dom får mig att må bättre... men jag LOVAR att jag blir hög på dom. Så jäklans hyper efter att jag tagit dom, hahaha!
Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag ska skriva här, för jag vill inte skriva när jag har hemlängtan och så, men när jag har kul vill jag  inte skriva heller. Statistiken har gått upp en hel del sen jag kom hit... så vad vill ni som är här läsa om? Tryck på kommentarer knappen under inlägget och berätta för mig!
Här om dagen när jag skypade med mina hjärtegull, jag tänkte dock inte riktigt på att jag också skulle synas på bilden... haha, därav den fina retuscheringen!

what's up with that yellow shirt?

Publicerad 2011-08-20 19:33:53 i Utbytesstudent USA 11/12,

Mycket har hänt sedan jag uppdaterade sist. Jag har hunnit börja träna med Cross Country laget (omfg) och börjat skolan.  Jag har gått igenom en hel del olika "stadium", vissa dagar har jag vart redo att packat väskorna och åka hem på momangen, men jag har även njutit till fullo. Det är faktiskt lite konstigt hur hopplöst allt kan kännas ena dagen och hur underbart det är att vara här nästa. Men jag kan konstatera att min familj är till stor hjälp och dom gör dom underbara dagarna ännu lite underbarare!!!
'
Så nu till den stora frågan: Hur är High School?
Ärligt: Första dagen var jag redo att sätta mig ner på golvet och grina (det var en utav de svåraste dagarna, att sedan börja skolan den dagen var ingen bra kombination). Skolan jag går på är väldigt strikt. Man får kvarsittning om man inte har sitt student ID runt halsen hela tiden eller om man går i korridoren utan sin Agenda. Man får inte ha mobilen på (inte ens ha med sig den avstängd i fickan) under dagen, utan den måste vara inlåst i skåpet. Om man blir påkommen tar dom ens telefon, först över dagen och annars i 24 timmar.
Om du har en tröja där ärmarna är smalare än två fingrar tillsammans... KVARSITTNING. Har du på dig shorts som är kortare än dina fingertoppar... KVARSITTNING (inte för att jag kan förstå varför man vill ha på sig shorts i skolan här... det är typ minusgrader där inne). Man får inte gå ut i korridoren under lektionen ALLS, man måste få lärarens påskrift och en stämpel osv. Men de flesta lärarna har sagt att dom inte tänker skriva under nått eftersom man kan gå på "rasterna" (rasterna är 5 minuter långa mellan varje lektion... och det är ungefär så lång tid det tar för mig att gå till nästa lektion). Man får inte ha med sig någon mat/dricka förutom vatten i koridorerna... om du har det får du... KVARSITTNING. Är du allmänt dryg/jobbig... KVARSITTNING. Låter du någon annan använda ditt student ID... KVARSITTNING. Säger du emot lärarn... KVARSITTNING.
'
Igår fick vi gå till the small gym under comet time för att lyssna när viserektorn pratade om skolans regler osv... och gud. Honom är jag rädd för, han skickade ut två elever för att dom pratade (eller verkade allmänt ointresserade av vad han hade att säga, vad vet jag). Hela grejen kändes mer som ett hot än som en föreläsning... honom ska jag försöka hålla mig på god fot med.
Annars tycker jag faktiskt skolan verkar ... bra, jag vet  inte om jag gillar alla mina lektioner... men det får jag leva med. Jag har: Algebra II, Spanish, Consumer Education (typ som den teoretiska delen av hemkunskapen där hemma), Engish, Mass Media, American History och Earth Science. Jag vill helst inte ha consumer education men klassen jag vill ha istället (itroduction art) var full den timmen så för att byta bort den skulle jag behövt röra om i hela mitt schema... och det vill jag inte, för jag gillar det annars.
History är iallfall min favoritklass än så länge. Mrs. Ellis är typ den härligaste läraren jag någonsin haft, när hon berättar om hur nubyggarna åkte västerut lägger hon till en riktig texasaccent slänger ett låtsasgevär äver axeln och spatserar runt där uppe, sen när hon pratar om indianerna gör hon sånna där ljud och håller på. Jag bara älskar henne (SARA; hon påminner lite om din svenska lärare... fast hundra gånger mer hyper)!! Annars gillar jag Mass Media. Jag trodde det skulle vara en halvseriös klass där man faktiskt skrev seriösa grejer. Men icke, jag tror att många personer i den klassen har en framtid som ståuppkomiker. Garvar konstant varje klass.
'
Sen är det lite sisådär med dom andra lärarna, men jag hoppas jag överlever det. Och lektionerna är ju bara 45 minuter långa... så det känns som att dagen går jättefort när man inte har nådra dubbeltimmar eller så, as skönt!
'
Cross Countryn då... det dödar mig. Jag misstänker att jag har haft träningsvärk i musklerna kring magsäcken... för jag har mått illa varje gång jag ätit. På toppen av det har jag även haft sån sjukt träningsvärk i de "vanliga" magmusklerna, ha rinte kunnat stått upp rakt, i benen och i armarna. Alla som springer har gjort det i flera år (vissa har sprungit track) och så kommer jag. Men alla är iallafall snälla och peppar på och så. Sen hoppas jag att jag blir bättre i och med att det ät träning varje dag efter skolan. Så min vardag ser ungefär ut:
Vakna-Skolan-Träning-Äta-(läxor)-sova
Även fast jag helst skulle vilja klämma in sova mellan träning och äta och helst ta bort läxor (ja, vi har redan fått läxor. På måndag tar jag mitt första quiz.
'
Sen är det säkert tusen andra grejer som jag tänkt berätta om men som jag inte kommer på just nu. Det här inlägget har redan tagit tillräkligt lång tid att skriva, ska plocka reda lite på mitt rum (i morgon kommer EF personen, så då måste det vara rent och fint) och sen ska jag göra mig i ordning för jag är bjuden på "party" (jag kallar det kalas), för Courtneys kompis Kayle fyller år. Så vi ska dit... och förhoppningsvis får jag träffa lite människor då. Japp.
Det var allt för nu!
'
P.S. har jag nämt att jag älskar the strawberry milk? Japp, det har jag nog, men nu skrev jag det igen! D.S.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela