Julia Lindblom.

jag antar att det här är min första kulturchock...

Publicerad 2011-09-29 03:45:10 i Utbytesstudent USA 11/12,

Jag hade redan bestämt mig innan jag åkte att jag här i bloggen ska försöka att få med alla vinklar av att vara utbytesstudent... inte bara den "rosa bubblan" som jag har kommit att kalla det. I de allra flesta bloggar kan man läsa om alla de underbara sakerna med att var utbytis... och det klart det är helt underbart. Men det är nästan lika mycket jobbigt som det är underbart, om inte mer.
'
Den senaste veckan har det slagit mig varför det är "jobbigt" (nej, jag tycker egentligen inte det är jobbigt... men jag kan inte komma på nån bättre beskrivning) här.
Hemma har jag ALDRIG problem med att säga vad jag tycker, spontant säga någonting inför en större grupp av människor, jag behöver inte tänka vad jag tar på mig på morgonen och jag bryr mig inte direkt vad folk tycker och tänker om mig. Jag är ganska säker i mig själv. Men här... gud! När folk reagerar på de allra minsta saker man gör, saker som jag tagit som en självklarhet under hela mitt liv... då blir det lite jobbigt. Har du någonsin funderat om det är konstigt att man äter flingor och yoghurt iställer för flingor och mjölk? Eller att vi använder en stor sked istället för en liten sked när vi äter mat? Eller att vi faktiskt använder kniv när vi äter? Att vi inte äter donuts till frukost eller att vi inte har Walmart? Det finns mååånga fler grejer dom reagerat på... och visst är det roligt till en början. Men efter ett tag blir det... lite för mycket.
Jag vågar inte säga saker rakt ut i skolan, blir irriterad/ledsen när dom kommenterar/skrattar på de saker jag tar för en självklarhet.
Jag har som sagt alltid vart hyfsat självsäker, men här är jag inte säker på någonting... och det är jobbigt.
'
Innan jag åkte var det nån som sa "den här resan kommer förändra dig till den personen du kommer vara i resten av ditt liv"... jag har tänkt på det mycket den här veckan. Det är inte sån här jag vill vara i resten av mitt liv... jag vill vara vanliga, självsäkra jag...
'
Nu ska jag göra matteläxan innan jag går och lägger mig tidigt, har en huvudvärk som inte tycks ge med sig.

If something seems too good to be true... it probably is

Publicerad 2011-09-28 00:37:17 i Utbytesstudent USA 11/12,

Jag skriver under tidspress. 8% kvar av batteriet på datorn och jag orkar inte hämta laddarn, haha!
Har jobbat lite på min bookreport nu efter skolan, inte det roligaste man kan göra... men va sjutton!
'
Vi har spirit week den här veckan, det är inte riktigt som jag hoppats... det är knapt någon som klär upp sig överhuvudtaget... men dom har ganska svåra teman iår tydligen. Idag var det cowboy/cowgirl tema (vilket iofs inte är så svårt då vi är i Kansas... varenda en äger ett par boots här), så jag stoppade in en rutig skjorta innanför jeansen och lånade ett par boots av Tiffany, klart! Så idag gick folk runt med boats, hattar och rutiga flanellskjortor. Som vanligt så tog vissa det till en annan nivå (haha, gud jag måste visa bilder på Darian nån dag, skönaste tjejen någonsin!). Vi ska ha en till spirit week nästa termin, hoppas vi får lite lättare teman då rå!
'
...7% kvar av batteriet... stresssss... wops, nu är det bara 6% kvar....
'
Det händer liksom ingenting "speciellt" (jag har liksom kommit över dom största chockarna nu... så det är inte så himla mycket nytt) här, men jag ska försöka uppdatera med lite vardagsgrejer då och då ändå, men om ni skulle komma på att det är någonting speciellt ni vill veta/läsa om... lämna en kommentar :)
'
... nu skyndar jag mig att posta inlägget ifall datorn skulle stängas av... 5% kvar (shit va lång tid det tog å skriva det här inlägget....)

Grattis Sara!

Publicerad 2011-09-27 12:02:00 i Utbytesstudent USA 11/12,

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det världens bästa Carlssons födelsedag!
'
Sara och jag brukade bo fyra minuter ifrån varanda... sen flyttade hon upp till Torpshammar och då var halva Sverige mellan oss... och så flyttade jag hit i ett år... så nu har vi ett helt hav mellan oss. Jag saknar min Sara!
Jag och Sara, vi tycker om nutella lika mycket, vi tycker om Disney och Twilight... men vi tycker även om att sitta upp på de röda styrkegrejerna utanför gymnastikenhus och äta piggeling på sommaren.
Vi tycker om att äta lite för mycket godis och kolla på lite töntiga filmer, men vi bryr oss inte om att vi är töntiga... för det är bara sånna vi är!
Sara har världens bästa personlighet, den bästatste humorn man någonsin kan tänka sig och hon bryr sig så otroligt mycket om andra. Hon är helt enkelt bäst min Sara!
'
Så grattis på födelsedagen Sara, hoppas dom jävlas med dig lite extra där uppe! Nästa sommar synns vi igen, då kan vi sitta uppe på ställningarna och äta piggelin  igen ♥

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela