Julia Lindblom.

Söndagens irritation

Publicerad 2012-03-05 01:42:46 i Utbytesstudent USA 11/12,

Någonting som irriterar mig är när män, som aldrig lyft ett finger i köket, tror att dom är grillmästare. Dom står och väntar på att frugan ska manera filéerna, lägga dem fint på ett fat, hälla upp ett glas med whisky och skicka ut det med dem. Sedan står dom där ute, sippar lite lätt på whiskyn och känner sig viktiga. Dom bränner sönder köttet, men "hähähä, man måste ju vara säker att det inte är rått". 
Här har vi den perfekta beskrivninge på min vpappa. De 7 månaderna jag har vart här har jag inte sett honom så myckt som hjälpa till att duka av bordet.
Fem minuter innan det är dags för middag sätter han sig vid bordet och väntar på att maten ska serveras. När han ätit färdigt ställer han sin talrik bredvid diskhon (nej, han kan inte ens ställa ner talriken i diskmaskinen) och fortsätter att kolla på amerikansk fotboll eller läsa tidningen, eller vad annat viktigt han nu hade för sig innan maten serverades. 
Men idag vart den andra bullar, för idag skulle vi äta grillat! Han tog fatet med kycklingfiléer och korv, tände grillen, la på dem innan elden blivit till glöd... och volá, han har nu gjort middag. 
Till middag idag hade vi alltså kolbitar och kokta majskolvar. muuums!

(Amerikaner suger i allmänhet på att laga mat, dom bränner allt för att var säkra på att det inte är rått på insidan... när jag lagade fläskfilé för inte allt så länge sen höll dem på att sätta i halsen när köttet var färdigt... utan att vara svart.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela